Saturday, March 26, 2011

Kohupiima purukook

Põhjaks ja katteks:
2,5-3dl jahu
pool pakki Vilma Juubeli tordipulbrit
90g/1dl suhkrut
1 tl küpsetuspublrit

Täidiseks:
4 tl suhkrut
2 muna
175-200 g võid või margariini
400g kohupiima (soovitatavalt kaks vaniljet või üks vanilje üks tavaline)
150-200g hapukoort

Iseenesest pole valmistamises midagi keerulist. Kõigepealt tuleb kõik kuivained omavahel kokkusegada. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks.
Sega kokku kohupiim, hapukoor, suhkur ja muna.
Pane veidi rohkem kui pool taignast lahtikäiva koogivormi põhja ning suru õrnalt ühtlasemaks, kuid mitte liiga tugevalt, siis jääb põhi mõnus ja õhuline. Seejärel lisa täidis. Kõige peale pane ülejäänud taigen. Küpseta kooki, kuni ta on muutunud pruunikaks.


Head isu!

No comments:

Post a Comment