Sunday, September 16, 2012

Krõbe õunavorm vanillikastmega

Ulmeliselt maitsev, lihtne ja valmib kiiresti!

Vaja läheb: 
 600g Õun
 1dl Suhkur
1tl Kaneel (jahvatatud)
 PUISTESEGU
100g Või
 2dl Nisujahu
 0.5dl Suhkur
VANILLIKASTE
 4dl Piim 
1spl Kartulijahu 
0.5dl Suhkur 
1tk Muna 
Vanill- või vanilliinsuhkur 
Või (vormi määrimiseks) 
Riivsai või Manna (vormi ülepuistamiseks)
Puistesegu tegemiseks haki või, jahu ja suhkur noaga purutaoliseks massiks ja pane veerand tunniks külmkappi.
Koori õunad, eemalda südamikud ja tükelda õunad. Määri ahjuvorm võiga ja puista üle riivsaia või mannaga. Tõsta õunad vormi, raputa peale suhkur ja kaneel ning kata puisteseguga. Küpseta vormi 225-kraadises ahjus 20–25 minutit, kuni see on pealt kuldpruun.

Vanillikastme tegemiseks kuumuta piim keemiseni ning sega hulka väheses külmas vees lahustatud tärklis. Klopi muna suhkruga lahti. Lisa sellele vähehaaval ja pidevalt segades kuum piim ja vanillsuhkur. Vala segu kastrulisse tagasi ja kuumuta, kuni kaste pakseneb (2–3 minutit).

Ja voila!

No comments:

Post a Comment