Risalamande ehk riisipuding mandlitega - traditsiooniline põhjamaade maius, mis kaunistab iga pere jõululauda.
Vaja läheb:
3 dl riisiputru
2 dl vahukoort
maitse järgi vaniljesuhkrut
tunde järgi riivitud mandleid
maitse järgi suhkrut (ja soovi puhul kaneeli, muskaatpähkleid, piparkoogimaitseianet)
Riisiputru pole just keeruline keeta - kui tavaliselt keedame riisi veega, siis seekord piimaga. Sealjuures tuleb keetmisel riisi pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks ning lasta tal mingi aeg ka soojas pisut haududa.
Kui puder on pisut jahtunud, võiks lisada mandlid, vaniljesuhkrut, suhrkut ning muid soovitud maitseaineid.
Vahukoor tuleb vahustada ning segada riisipudru hulka, seejärel jätta puder külmkappi jahtuma.
Serveerida kirsikastmega (eesti tingimustes nimetaks seda külmaks kirsikiselliks).
No comments:
Post a Comment