100g pakk röstitud sarapuupähkleid
200g šokolaadi (vähemalt 50% kakaosisaldusega)
25g võid
140ml vahukoort
Pane 30 pähklit kõrvale, ülejäänud peenesta või haki.
Sulata šokolaad veevannis ning samal ajal sulata teies potis kokku või ja koor. Lase võil ning koorel vaevu keema tõusta ja võta tulelt. Sega hulka sulatatud šokolaad, sega kokku ning pane jahtuma. Segu peab umbes 2-3 tundi külmikus olema, enne kui sellest trühvleid valmistada saab.
Võta umbes teelusikatäis trühvlisegu ja vajuta keskele eelnevalt kõrvale pandud sarapuupähkel. Vormi pallikeseks ning veereta pallikest peenestatud sarapuupähklites või soovi korral nt kakaopulbris või tuhksuhkrus.
Kondenspiimamaitselised trühvlid pähklitega
100g pakk röstitud sarapuupähkleid
200g valget šokolaadi
25g võid
140ml vahukoort
3-4 spl tuhksuhkrut
Tee kõik täpselt samamoodi nagu tumedašokolaadiga trühvlite puhul, ainult, et pärast seda, kui šokolaad, või ja koor on kokku segatud tuleb segul lasta kergelt jahtuda ning siis lisada tuhksuhkur.
Kohandasin retsepti raamatust "Klassikaline kokaraamat"
No comments:
Post a Comment