Tegemist on siis Šotimaalt pärit retseptiga, mida võib erinevate lisanditega põnevamaks muuta.
Põhiretsept:
4dl jahu
2tl küpsetuspublrit
näpuotsaga Cayenne'i pipart
150ml piima või koort
1 muna
3 spl toasooja võid
100g riivjuustu
Mina lisasin veel:
soola
pitsamaitseainet
50g juustu
veidi sinki
Kõigepealt sega omavahel jahu, küpsetuspulber pipar ja sool. Seejärel lisa muna, piim ja või ning sega, kuni taigen on ühtlane. Siis võid alustada supilustika abiga taigna ahjuplaadile asetamist, patsuta maksimaalselt 1 cm paksuseks, sest taigen kerkib ahjus üpris palju. Riputa peale rohkelt riivjuustu ning küpseta umbes 15 minutit.
Eksperimenteerimiseks soovitaksin aga lisada järkjärgult taigna sisse uusi komponente, alustades pitsamaitseainest, ning vormida erinevaid kakukesi, et leida endale meelepäraseim koostis.
Kena krõbistamist!
No comments:
Post a Comment