Vaja läheb:
Põhi:
- 2 muna
- 2 sl suhkrut
- 1 sl jahu
- 1 sl maisitärklist
- 0,5 tl vaniljesuhkrut
Täidis:
- 500 ml joogijogurtit (kasutasin kohalikku Taani Arla suhkrulisandita vaniljejogurtit)
- 1,5 dl 10% hapukoort
- 200 g kodujuustu
- 15 g želatiini
- piima želatiini paisutamiseks
- maitse järgi suhkrut
Peale kaunistamiseks maasikaid ja šokolaadilaaste.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu hulka kuivained ja sega
õrnalt läbi. Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud 20 cm
diameetrisesse vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 15 min. Lase
paokil uksega ahjus pisut seista. Jahuta põhi ja lõika kaheks.
Täidise jaoks paisuta piimas želatiin, sulata. Sega toasoojad jogurt,
kodujuust ja hapukoor ning nirista pidevalt segades juurde jahtunud
želatiin. Pane segu natukeseks külma, et see pisut taheneks, aga veel ei
tarduks. Aseta lahtikäiva koogivormi põhja üks tordipõhjapool, kalla
pool segust peale, aseta peale teine põhi ja lisa ülejäänud jogurtisegu.
Pane kook külmkappi tarduma. Kaunista šokolaadi, banaani või
maasikatega.
Retsept pärit siit: perenaine.ee
No comments:
Post a Comment