Ulmeliselt maitsev, lihtne ja valmib kiiresti!
Vaja läheb:
600g Õun
1dl Suhkur
1tl Kaneel (jahvatatud)
PUISTESEGU
100g Või
2dl Nisujahu
0.5dl Suhkur
600g Õun
1dl Suhkur
1tl Kaneel (jahvatatud)
PUISTESEGU
100g Või
2dl Nisujahu
0.5dl Suhkur
VANILLIKASTE
4dl Piim
1spl Kartulijahu
0.5dl Suhkur
1tk Muna
Vanill- või vanilliinsuhkur
Või (vormi määrimiseks)
Riivsai või
Manna (vormi ülepuistamiseks)
Puistesegu tegemiseks haki või, jahu ja suhkur noaga purutaoliseks massiks ja pane veerand tunniks külmkappi.
Koori õunad, eemalda südamikud ja tükelda õunad. Määri ahjuvorm võiga ja puista üle riivsaia või mannaga. Tõsta õunad vormi, raputa peale suhkur ja kaneel ning kata puisteseguga. Küpseta vormi 225-kraadises ahjus 20–25 minutit, kuni see on pealt kuldpruun.
Koori õunad, eemalda südamikud ja tükelda õunad. Määri ahjuvorm võiga ja puista üle riivsaia või mannaga. Tõsta õunad vormi, raputa peale suhkur ja kaneel ning kata puisteseguga. Küpseta vormi 225-kraadises ahjus 20–25 minutit, kuni see on pealt kuldpruun.
Vanillikastme tegemiseks kuumuta piim
keemiseni ning sega hulka väheses külmas vees lahustatud tärklis. Klopi
muna suhkruga lahti. Lisa sellele vähehaaval ja pidevalt segades kuum
piim ja vanillsuhkur. Vala segu kastrulisse tagasi ja kuumuta, kuni
kaste pakseneb (2–3 minutit).
Ja voila!
No comments:
Post a Comment