Tuesday, May 15, 2012

Rabarbri kook biskviidiga

Avastasin, et meil siin Taanis majakeses elades kasvavad aia salajases sopikeses rabarbrid, niisiis pinnisin emalt välja mu absoluutse lemmik-koogi retsepti. Alati, kui ema seda kooki küpsetas, teadsin, et nüüd on käes see mõnus kevadine aeg aastas, mil sirelid õitsevad, kool on läbi saamas ja suvi pole enam kaugel. Oh, nostalgiat.
Seekord proovisin seda kooki esimest korda ise teha ning pühapäevase koogiteo pühendasin siis emadepäeva puhul ka emale :)

Vaja läheb:
7 muna
7 supilusikatäit jahu
7 supilusikatäit suhkrut
kimbuke rababrivarsi (nii umbes 5-6 varrekest)
vanillisuhkrut


Eralda munakollased munavalgetest, mõlemad siis eraldi kaussidesse. Kummassegi kaussi läheb pool suhkrukogusest - 3,5 spl munakollastele ja 3,5 spl munavalgetesse. Vahusta mõlemad tugevaks vahuks, seejärel sega munakollaste- ja munavalgete vaht omavahel kokku. Hakka tasakesti läbi sõela raputades lisama jahu (läbi sõela seepärast, et ei tekiks jahuklompe), samal ajal mikserdades. Lisa tsipake vanillisuhkrut, et munamaitse nii väga ei domineeriks ning kalla pool taignast küpsetusvormi. Lase sel umbes 10 minutit 200 kraadi juures ahjus küpseda. Samal ajal võta ette järgijäänud osa taignast, sega sinna hulka eelnevalt kooritud ja tükeldatud rabarbrivarrekesed. Kui esimene os taignast on pisut ahjus küpseda saanud, võta see ahjust välja ning kalla peale ülejäänud osa taignast, mille hulgas on juba ka rabarber. Seejärel rändab kook taaskord ahju, seekord umbes 20ks minutiks.
Kui kook ahjust väljas, lase sel enne lahti lõikamist pisut jahtuda, biskviiti on soojana pisut halb lõigata.
Kook ise on ülimaitsev, kuid suurepärasteks lisanditeks on ka näiteks jäätis või vahukoor!



No comments:

Post a Comment