Sunday, January 6, 2013

Banaani jäätis

Ilusat uut aastat! 
Sel puhul üks magus ja ÜLISUPER lihtne... ei tea, kas isegi annab retseptiks nimetada seda, aga hea idee sellegipoolest:
Vaja läheb:
paar banaani
umbes 90ml kookospiima (ei ole vajalik, aga annab kreemjama tekstuuri)

Koori banaani ära, lõika juppideks ning pista paariks tunniks sügavkülma, et nad täiesti ära külmuks. Hea mõte on nad õhtul külma panna, nii et juba järgmiseks hommikuks on nad saadaval. Võta saumikser või blender ning purusta külmunud banaanid, aegajalt kookospiima lisades, kuniks saavutad meeldiva jäätiselaadse tekstuuri. Kuna külmutatud banaanid saavutavad juba püreerimisel mõnusalt kreemja tekstuuri, siis ei maksa kookospiima väga palju lisada, tulemus võib liiga vedelaks muutuda. Lõpetuseks võib veel pisut kaneeli peale puistada või šokolaadi riivida ning jäätis ongi söömiseks valmis! Kuumal suvisel päeval võib selline "jäätis" vabalt ka hommikusöögiks olla :)
Kui jäätist tuli rohkem, kui soovitud, siis võib alati osa sellest tagasi külmikusse hoiule panna ning uuesti välja võttes lasta pisut sulada ja taaskord läbi mikserdada.

1 comment: