Sunday, March 20, 2011

Kohupiima-juustukook maasikatega

Juustukook oma kõige parimas mõttes, mahlane ja mahe. Esimene kook oli niivõrd edukas, et ei jõudnud maha jahtudagi, kui juba oli ainult veerand alles. See õnnetu väike veerand rändas külmkappi ja kui at sealt neli tundi hiljem väljus, oli ta veelgi parem. Esimest kooki tegime hommikul, õhtul läks kohe kordamisele :)

Põhja jaoks läheb vaja:
2,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
110g võid

Juustukatteks läheb vaja:
0,5 dl suhkrut
340g toorjuustu
400g kohupiima
3 muna
200g marju 


Sega kokku kõik koogipõhjaks vajalikud komponendid. Kasuta toasooja võid ning soovitatav on segu tampida käsitsi. Vastasel juhul hakkad suure lusikaga väikseid võiklompe eraldi muljuma, mis muutub pikapeale tüütuks. Kui saad enam-vähem normaalse segu, otsi välja ümmargune koogiküpsetusvorm (minul on 26cm diameetriga). Ja seejärel pudista suurem osa sellest vormi ja sõtku see ilusti ühtlaseks.

Nüüd on järg juustukatte käes. Vahusta kõigepealt munad ja jahu, seejärel lisa jupikaupa kohupiima ja toorjuustu ning sega väga hoolega, et ei jääks tükke. Taaskord üritasin lusikaga jamada, aga loobusin suht ruttu ning kaevusin kapisügavustesse saumikseri järgi. Mida ma selle värgita küll teeksin? :D

Nonii, nüüd võib segu kallata koogipõhja peale küpsetusvormi ja mõned marjad peale visata! Ilmselt jäi seda põhjapuru ka üle, selle võib koogile kaunistuseks peale pudistada. Seejärel pane see koogivormitäis rõõmu ahju umbes 45 minutiks 180 kraadise temperatuuri juures.Minul läks natuke kauem. No olgu, tegelikult läks isegi terve tund, aga selle aja jooksul ma taipasin, et see on ju juustukook ning ega ta ei muutugi soojas selliseks, nagu teda olen harjunud nägema ;D

Nii et võtsin koogi kärsitult ahjust välja ja tadadaa, siin ta on!


Oeh, nii ilus! Ja kuidas ta lõhnas!

1 comment:

  1. Kook läks just ahju:) ühe märkimisväärse vea aga leidsin retseptist.. nimelt katte tegemisel tuleks munad vast ikka suhkru mitte jahuga vahustada.. tänud retsepti eest.

    ReplyDelete