Wednesday, July 6, 2011

Suus sulav kohupiimakook õuntega

Põhi:
1 pakk Juubeli tordipulbrit
200g võid
õunu
2 sl suhkrut
2 tl kaneeli

Täidis:
100 g hapukoort
300 g kohupiima
1-2 dl suhkrut

Kate:
5 muna
2 sl nisujahu
näpuotsaga soola

Sulata või ja sega tordipulbriga. Laota küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivale koogivormile. Koori õunad, lõika viiludeks ning laota ühtlaselt taignale. Puista üle suhkru ja kaneeliga ning küpseta 5-10 minutit ahjus. Samal ajal sega kokku hapukoor ja kohupiim ning maitsesta suhkruga. Lisa kohupiim koogipõhjale ning küpseta veel 5-10 minutit. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga ja munakollased suhkruga, Sega munakollaste hulka jahu ja seejärel munavalgevaht. Öapta vaht õuntele ja küpseta kuni kook on kuldpruun.



Retsepti leidsin Selveri köögist, vahelduse mõttes otsustasin kohupiima ja hapukoort koogile lisada. Laisk küpsetaja võib katte ka tegemata jätta, sest kook oleks ka ilma selleta ääretult maitsev.

No comments:

Post a Comment