Sunday, May 15, 2011

Toorjuustu tort

Selle tordi valmistasin emadepäeva puhul. Kahtlemata on see üks minu lemmik magustoitudest.

Põhi:
200g Digestive küpsiseid
100g sulatatud võid

Täidis:

200g toorjuustu
400g kohupiimapastat
300g kodujuustu
75 ml apelsinimahla
7-9spl Tuhksuhkrut
4 lehte želatiini
2tl vaniljet või vaniljesuhkrut

Kate:
75 ml apelsinimahla
2 lehte želatiini
Punasesõstra, mustika, jõhvika vms marja moosi või želeed
Kaunistuseks marju

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Kata lahtikäiv koogivorm toidukile või küpsetuspaberiga ning vala segu koogivormi. Jaota segu ühtlaselt vormipõhjale, patsuta tugevaks ning aseta külmkappi täidise valmistamise ajaks.

Vahusta toorjuust 5 spl tuhksuhkruga, lisa kohupiima pasta ja vanilje. Seejärel lisa kodujuust.
NB! Kui segad täidis köögikombainis, siis otsusta enne kodujuustu lisamist, kas soovid sõmera struktuuriga täidist või pigem ühtlast kohupiimapastalikku. Kui soovid sõmerat, siis vala segu enne kodujuustu lisamist uude nõusse, sest köögikombainis kaovad kodujuustu tükid.
Maitse segu ning vajaduse korral lisa veel tuhksuhkrut. Pane 4 želatiinilehte viieks minutiks külma vette. Kuumuta samal ajal apelsini mahl, pigista želatiinilehed veest ja sulata mahlas. Vala želatiin kohupiimasegusse, sega ühtlaseks ja vala vormi.

Katte jaoks aseta marjad koogile ning pane kaks želatiini lehte viieks minutiks külma vette. Samal ajal kuumuta apelsini mahl ning sulata želatiin seal sees. Lase segul mõned minutid jahtuda, kuid jälgi, et segu tarretuma ei hakkaks. Vala marjad üle želatiiniseguga ning pane tort külmkappi.
Võimaluse korral lase tordil enne katte tegemist natukene külmkapis seista, sest vastasel juhul võib tarretis tulla hägune, sest kuum želatiinisegu haarab endaga kaasa täidist.

No comments:

Post a Comment